Om design

Design er noe som naturligvis har en lang, lang historie. Det er liksom bare naturlig egentlig, spesielt når man tenker på at alt man ser rundt seg er designet av noen. Vi skal ikke gå inn på en diskusjon hvorvidt vi er resultatet av intelligent design forresten, det er en ganske vanskelig diskusjon. Design har egentlig ingen fast definisjon, i hvert fall ikke en som er akseptert av de som driver med det. Generelt så kan man vel muligens prate om noe som blir skapt fra et menneskes hjerne, men siden ALT blir det, så kan det ofte være en diffus definisjon.

De fleste av forstår nok hva som menes med det, men det er liksom vanskelig å sette fingeren på det. Men om noen sier at de designet “den” kjolen, så forstår du hva de mener. Det er en kjole som den personen har tenkt ut, tegnet og laget. Da mangler det bare å få den fram til livs, noe som jo også er en kunst i seg selv. Det å lage noe, helt fra begynnelsen er noe av det vanskeligste som finnes. Det å lage et glass tar lang tid, man må forme det, forberede det og gjøre det akkurat til den formen man ønsker. Det tar tid. Vil man knuse glasset tar det deg bokstavelig et sekund. Det er derfor de som lager, kreerer blir satt så mye pris på, fordi det er rett og slett ikke slik at alle har den evnen eller talentet til å gjøre det.

Vi nevnte i en annen artikkel ordet sublimitet, og det er det å lage noe innebærer. Visse ting har kanskje mer kunstnerisk eller artistisk verdi enn annet, men selve arbeidet er det samme, i hvert fall den prosessen man går igjennom sitt hode. Den som sier det er lett kan du bare utfordre til å lage noe. La en person som sier at webdesign er enkelt prøve det selv, uten hjelp. Det er veldig stor sannsynlighet for at den personen vil feile, noe som faktisk er naturlig. Til og med i idrett hvor man teller mål og spiller i lag så er den spilleren som skaper mest og scorer mest den som også har størst verdi. Det vanskeligste på en fotballbane er å gjøre mål og alt annet enn det er sekundært. Noen som påstår annet er hipstere som forsøker å mekanisere kunsten i det til en grad som ikke er bra