Viktige ting med web design

Det å ha en god side avhenger av mye. Først og fremst handler det jo om hva man ønsker å presentere, hva du selger eller vil informere om. Har du det på plass så har du kanskje også det viktigste. Utenom det så er det viktig å være imponerende og virke seriøs. Det er flere metoder man kan bruke for å gjøre det. Har man et selskap som er kjent over hele verden så har et sannsynligvis ikke så mye å si hvordan siden er ut, layouten er viktig kanskje, men ikke fargene. Har folk behov for deg og ditt så er ikke det noe som kommer til å få de til å si nei, sannsynligvis.

Det er jo bare å se hva Unibet har fått til med sin side, for å se hvordan en underholdende tur på en nettside kan være. Det er en karakteristisk side en kan ta inspirasjon fra. For å klare det så er det visse ting som er viktig å få til. En av de er fargevalget og det er ofte fristende å bruke så sterke farger som mulig, og ha det litt “rotete”. Hvorvidt det er smart kan vel debatteres. Det er nok et godt valg å bruke sterke farger, men man bør kanskje begrense antallet. Se bare på hvordan Dagbladet ser ut og hva slags valg de har tatt. Du blir ikke overøset av farger akkurat, det er en hvit bakgrunn, med en rød header. Noe som fungerer ganske godt. Enkelthet er genialt, faktisk.

Det berører også andre ting, som hvordan siden er organiser Om en bør ha mye tekst og bilder, eller om en skal la siden puste litt mer. Som oftest bør man kjøre sistnevnte stil, fordi man vil at folk skal kunne klare å fokusere. Jo mer tekst de får kastet mot seg, og andre elementer, jo vanskeligere er det. Det er kanskje ikke like nyttig for sider som Amazon, som av sin natur er nødt til å ha masse elementer på sidene, siden de ønsker å selge. Men andre sider bør definitivt ha det sånn.

Det siste spesifikke vi ønsker å prate om her handler om at man skal være effektiv med siden. Det vil si, presentere det man ønsker å oppnå eller gjøre. Om du har en side som du selger ting fra, så må du vise det frem. Du må finne en måte å opprette kontakt med dine besøkende, som du kan gjøre på flere måter. Du kan sette opp en rekke linker som fører de dypere inn i nettsiden din slik at de kan få mer og mer informasjon om hva det er dere holder på med. Har du en video å vise frem, ikke nøl med å fremheve den slik at den er synlig.

Har du ansatt noen som er dyktig i dette, bør det ikke være noe problem!