Webdesign for alle enheter

Visste du at mer enn 50 % av all trafikk på nett i dag kommer fra de mobile enhetene? Derfor er det svært viktig å ta høyde for såkalt responsivt design, som helt enkelt betyr design som passer for alle skjermstørrelser. Det er ikke særlig gøy å besøke en nettside fra mobiltelefonen, bare for å finne ut at den er vanskelig å navigere fra denne enheten. Å hele tiden måtte zoome for å finne fram, er både irriterende og slitsomt.

Med tiden blir det mer å ta høyde for når det kommer til web design, og i dag jobber stadig flere etter det såkalte mobil først-prinsippet. Det er derfor mange sverger til teknologier som Stilark HTML5 for å tilpasse koden best mulig. Den som driver en virksomhet på nett kan med fordel sørge for at kunden bare har én nettside å forholde seg, som de kan få tilgang til fra både PC og mobile enheter.

Finn ut hvor mobilvennlig nettstedet ditt er

Er du usikker på om nettsiden din er mobilvennlig, finnes det tester i regi av Google du kan ta. Google favoriserer i tillegg mobiloptimaliserte sider, noe som øker viktigheten av å ha dette på plass. Ved hjelp av responsivt design vil innholdet på nettsiden tilpasse seg etter skjermens størrelse, og folk vil kunne benytte seg av din nettside og dens tjenester uansett hvor de er – så lenge de har internettforbindelse.

Da blir det mulig for dem å bla igjennom siden din mens de sitter på buss eller trikk, eller kanskje mens de venter på bestilt mat. På den måten kan du få langt flere treff. Mobiloptimalisering har utvilsomt kommer for å bli, og det er svært viktig å kaste seg på denne trenden. Med responsivt design blir alt ryddig og oversiktlig, og alt presenteres på en bedre måte samt i en mer prioritert rekkefølge.